RASTE BROJ OBOLELIH: Ćuprija postaje još veće žarište, zatvoren ORL, lekari u izolaciji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2020, 12:30

RASTE BROJ OBOLELIH: Ćuprija postaje još veće žarište, zatvoren ORL, lekari u izolaciji!

Jedinica Ruske Federacije se uključuje u borbu.

Do sada je u Pomoravskom okrugu na korona virus pozitivno 120 osoba: u Ćupriji 72, Jagodini 20, Paraćinu 19, Svilajncu pet i po dvoje u Despotovcu i Rekovcu Predsednik opštine i komadant Opštinskog štaba za vanredne situacije Ćuprije Ninoslav Erić izjavio je danas da su u tom gradu na korona virus pozitivne 72 osobe, dok je 17 novoobolelih.

- Povećanje zaraženih je rezultat povećanog broja uzetih uzoraka - ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Erić u izjavi za lokalnu TV "Pomoravlje" u Ćupriji.

Cuprija 72 potvrdjena......😷😷😷😷😷😷https://t.co/AJw3SSdoWX pic.twitter.com/s3DZRiuW0B

— OSTANI KOD KUĆE (@kod_kuce) April 4, 2020

On je za danas najavio dolazak jedinice za borbu protiv korone Ruske Federacije, koja boravi u Srbiji, sa tehnikom i opremom za dezinfekciju Opšte bolnice i Doma zdravlja, sa ekipom ruskih lekara specijalista infektologa, virusologa koji će pomoći u borbi protiv korona virusa. Erić je naveo da je do sada u Pomoravskom okrugu na korona virus pozitivno 120 osoba: u Ćupriji 72, Jagodini 20, Paraćinu 19, Svilajncu pet i po dvoje u Despotovcu i Rekovcu.

Oh, dirljivo.

Predsednik @OpstinaCuprija, @NinoslavEric o tome da su sve ovo politički napadi na njega. A ljudi bolesni, jedan čovek umro. A neki čekamo da li će da se pojave simptomi, jer bez njih neće biti masovnog testiranja kontakata, kao što je obećao pre nedelju dana. pic.twitter.com/jBqSre5qBE

— Gej Kaskaderka (@BEBA_001) April 3, 2020

Vršilac dužnosti direktora opšte bolnice u Ćupriji Ivan Milojević je, za isti medij izjavio da je "osoblje Odeljenja Otorinolaringologije (ORL) stavljeno u izolaciju".

- Svi lekari i većina medicinskih sestara - tehničara su u kućnoj izolaciji, pa je stoga i zatvoren hospitalni deo ORL - objasnio je Milojević.

On je istakao da će se pregledi osoba sa bolestima uha, grla i nosa iz Ćuprije obavljati na Odeljenju ORL Opšte bolnice u Jagodini, a tretiranje povreda će raditi maksilofacijalna hirurgija u Ćupriji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.