RASPISAN KONKURS ZA METRO Trase prve dve linije biće snimljene zbog eventualnog NEGATIVNOG UTICAJA

Izvor: Press, 28.Avg.2018, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASPISAN KONKURS ZA METRO Trase prve dve linije biće snimljene zbog eventualnog NEGATIVNOG UTICAJA

Ognjen P. (33) i njegovi prijatelji Uroš P. (33) i Miloš I. (22) uhapšeni su prošle nedelje zbog otmice Kotoranina J. M. (57) ispred hotela "Hiljadu ruža", saznaje "Blic".
Foto:Blic
Svi zainteresovani imaju rok da se prijave do 27. septembra, a ko pobedi na ovom konkursu kasnije će pokušati da utvrdi sve "opasnosti" i negativne strane koje može da ima gradnja prve dve linije metroa po životnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sredinu.
Kako stoji u konkursu, "cilj je utvrditi opšti, direktni i indirektni uticaj planiranih aktivnosti na različite ekološke aspekte: ljudska bića, floru i faunu, zemljište, vazduh, klimu, pejsaž, materijalna dobra i kulturno nasleđe".
Podsetimo, prema najnovijim planovima prva linija metroa bi išla od Makiškog polja do Mirijeva (prva faza do Ade Huje), a druga od Zemuna do Ustaničke ulice (možda čak i Mirijeva).

Kako su obećali gradski čelnici, gradnja metroa trebalo bi da počne 2020. godine.

Inače, pre samo nedelju dana održana je i konstitutivna sednica Radne grupe za podršku praćenja izgradnje metroa u Beogradu, na kojoj su definisani ciljevi rada i razmatran planski i pravni okvir za realizaciju izgradnje metroa.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.