RASPISAN KONKURS: Srpska heroina konačno dobija svoj spomenik u Beogradu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 20:41

RASPISAN KONKURS: Srpska heroina konačno dobija svoj spomenik u Beogradu!

Podizanjem spomenika velikoj heroini, ostaće neizbrisiv trag jednog teškog vremena

Grad Beograd i Istorijski arhiv Beograda raspisali su vajarsko-arhitektonski konkurs za idejno rešenje izgleda javnog spomen obeležja Diani Budisavljević u glavnom gradu.

U saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije raspisan je otvoreni, projektni, jednostepeni, anonimni konkurs, kako je objavio zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

Spomenik se podiže u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Parka Diane Budisavljević koji se nalazi na prostoru Savskog keja uz Karađorđevu ulicu, na potezu Brankov most - Beton hala.

Mesto za podizanje javnog spomen obeležja Diani Budisavljević jeste zelena uređena površina.

Konkursom se od umetnika traži da predložena rešenja javno spomen obeležja treba da budu originalna, estetski primerena liku i delu Diane Budisavljević.

, u kojem su junaci bili ljudi sa velikim srcem i čistom dušom. Kakva je bila Diana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.