RASKOL U CRNOGORSKOM PARLAMENTU! Sazvan sastanak u Skupštini - Krivokapić NIJE POZVAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2021, 18:17

RASKOL U CRNOGORSKOM PARLAMENTU! Sazvan sastanak u Skupštini - Krivokapić NIJE POZVAN

Tema sastanka će biti “Prevazilaženje nastale političke i institucionalne krize”.

U pozivu je predloženo da datum sastanka bude 24.06.2021. godine sa početkom u 17 h u zgradi Skupštine Crne Gore.

Kao što je ranije danas najavio predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković on i njegov kolega u poslaničkim klupama Miodrag Lekić su uputili poziv svim predstavnicima trenutne većine poziv za dijalog i konačno rešenje povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krize koja je aktuelna.

U pozivu koji je upućen Demokratskom frontu, Demokratama, SNP-u, URI, Pravoj Crnoj Gori, Ujedinjenoj Crnoj Gori, Civisu, Demosu i Radničkoj partiji, navodi se da je poziv upućen zbog trenutne nepovoljne i složene političke situacije kao i odgovornosti parlamentarne većine.

Tema sastanka će biti "Prevazilaženje nastale političke i institucionalne krize".

U pozivu je predloženo da datum sastanka bude 24.06.2021. godine sa početkom u 17 h u zgradi Skupštine Crne Gore.

Podsetimo, aktuelna politička kriza još više se produbila nakon izglasavanja smene ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića za koju je osim DPS-a glasala i URA koja je dio parlamentarne većine. Takođe, još jedan razlog je i izglasavanje Rezolucije o Srebrenici za koju su osim URE glasali i poslanici Demokrata, ali i poslanica Pokreta za Promene Branka Bošnjak.

Nakon svih tih dešavanja, Demokratski front je najavio bojkot skupštinskih zasedanja i učestvovanja uopšte u raspravama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.