RAFALNA PALJBA PO KASARNAMA: Huti pretrpeli stravične gubitke, Saudijska Arabija se osvetila (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2020, 15:33

RAFALNA PALJBA PO KASARNAMA: Huti pretrpeli stravične gubitke, Saudijska Arabija se osvetila (VIDEO)

Još nije poznato da li u napadima ima žrtava

Koalicija predvođenja Saudijskom Arabijom koja se bori protiv Huta u Jemenu, izvršila je niz vazdušnih napada na kasarne koje koristi pobunjenička grupa u i okolini prestonice Sane, tvrdi lokalno stanovništvo.

.

Koalicija je danas saopštila da je gađala i uništila dve bombe na južnom delu obale Crvenog mora i optužila Hute da su postavili eksplozive, prenela je državna televizija Saudijske Arabije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Napadi su usledili nakon što su Huti u ponedeljak ispalili projektile na saudijska naftna postrojenja u gradu Džeda na obali Crvenog mora, a eksplozija je u sredu dovela do oštećenja tankera na terminalu Saudijske Arabije.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom interveniše u ratu u Jemenu od 2015. godine, pokušavajući da na vlast vrati vladu u Sani koju su Huti svrgli krajem 2014.

Huti su izveli brojne napade na mete u Saudijskoj Arabiji, uključujući i u prestonici zemlje.

Reports of #Houthis/#AnsarAllah Quds-2 cruise missile attack on #Aramco distribution station in Jeddah, #SaudiArabia pic.twitter.com/m7kB8rR8rZ

— Islamic World Update (@islamicworldupd) November 23, 2020

Prekogranični napadi Huta, koji kontrolišu veći deo severa Jemena, eskalirali su od kraja maja kada je istekao sporazum o prekidu vatre, čije je sklapanje bilo podstaknuto pandemijom.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, potražite OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.