RAFALNA PALJBA AZERA: Jermenske snage trpe teška granatiranja (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 17:00

RAFALNA PALJBA AZERA: Jermenske snage trpe teška granatiranja (VIDEO)

Snažne eksplozije se čuju u pravcu grada Šuša

Državna služba za vanredne situacije nepriznatog Nagorno-Karabaha saopštila je da su azerbejdžanske Oružane snage raketirale četiri karabaška grada, uključujući i prestonicu Stepanakert.

- Azerbejdžan je tokom dana nastavio da gađa naselja u Nagorno-Karabahu. Ujutru Stepanakert, u podne gradove Martuni i Marakert, a trenutno je grad Šuša meta različitih raketnih sistema neprijatelja - navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << službe na Telegramu.

Izvori sa lica mesta saopštavaju da se u pravcu grada Šuša, koji se nalazi nedaleko od prestonice Nagorno-Karabaha, danas čuju snažne eksplozije koje odjekuju na različitim udaljenostima. Situacija u Stepanakertu je mirna.

Violating the agreement on not targeting peaceful settlements, reached in Geneva, at around 07:08 AM #Azerbaijan shelled Stepanakert and #Shushi. In #Stepanakert, the adversary forces targeted the central market and one residential house. Wounded civilians are reported pic.twitter.com/QyPjhNOBax

— Armenian Unified Infocenter (@ArmenianUnified) October 31, 2020

Nešto kasnije azerbejdžansko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Jermenija gađala naselja u dva rejona koji se nalaze u blizini zone sukoba u Nagorno-Karabahu.

- Protivnik granatira grad Terter, naselje Šiharh i selo Eskipara iz tog rejona, kao i selo Gijamedlini Agdžabedinskog rejona - saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

Podsetimo, Oružane snage Nagorno-Karabaha optužile su Azerbejdžan da je tokom noći granatirao naseljena mesta i civilnu infrastrukturu te nepriznate republike, dok je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo da je jermenska strana tokom noći granatirala ceo pojas duž agdžabedinskog regiona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.