Putnički autobus naleteo na bombu, 32 mrtvih

Izvor: B92, 31.Jul.2019, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnički autobus naleteo na bombu, 32 mrtvih

Kabul -- Najmanje 32 ljudi, uključujući žene i decu, poginulo je kada je putnički autobus naišao na bombu postavljenu pored puta.

Putnički autobus naišao je na bombu postavljenu pored puta u zapadnoj avganistanskoj provinciji Farha, saopštila je policija te provincije.

Zvaničnik policije iz provincije Farah u kojoj se eksplozija dogodila, saopštio je da je 15 ljudi povređeno i da broj poginulih može biti veći. Žrtve su prevezene u bolnice u Farahu i Heratu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a većina povređenih je u kritičnom stanju, rekao je zvaničnik policije.

Niko još nije preuzeo odgovornost za napad. U tom regionu su aktivni Talibani i koriste ovakve bombe kada su im meta zvaničnici vlasti ili članovi bezbednosnih snaga, navela je agencija Asošiejted pres.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVA EKSPLOZIJA U AVGANISTANU: Putnički autobus naleteo na bombu, poginulo najmanje 32 ljudi! Među nastradalima ima i dece!

Izvor: Kurir, 31.Jul.2019

Najmanje 32 osobe, uključujući žene i decu, poginule su u putničkom autobusu kada je eksplodirala bomba na putu u Avganistanu, saopštili su danas tamošnji zvaničnici.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.