Putinovi agenti uhapsili desničare koji su organizovali vojne kampove i za DECU IZ SRBIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2019, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinovi agenti uhapsili desničare koji su organizovali vojne kampove i za DECU IZ SRBIJE

Pripadnici Ruske federalne službe bezbednosti zajedno sa pripadnicima specijalne jedinice SOBR pohapsili su članove privatne vojne kompanije E.N.O.T koja je srpskoj javnosti poznata po organizaciji paravojnih kampova za decu na Zlatiboru!

Vest je objavila ruska državna agencija TASS iako je do hapšenja došlo još 7. novembra prošle godine. Policija se zainteresovala za aktivnosti kompanije nakon što su tinejdžeri obučavani da pucaju i koriste eksploziv u specijalnim kampovima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao što je letos bio slučaj i na Zlatiboru.

Uhapšeni članovi ultradesničarske organizacije terete se za podsticanje mržnje ili neprijateljstva i ponižavanje ljudskog dostojanstva, ali i za uključivanje maloletnika u izvršenje krivičnog dela.

- Moralni kompas ideologije služiće nam kao jasno usmerenje u ovom pravednom činu. A ako je Bog sa nama ko je onda protiv nas - parola je koja je nekada bila ispisana na sajtu organizacije koji je sada ugašen.

Na Zlatiboru je praktično bila organizovana paravojna obuka i to sve pod krinkom širenja patriotizma. Učestvovalo je 34 dečaka i 10 devojčica od kojih su neki već pohađali slične kampove u Rusiji.

"Domaćin" srpskog kampa bio je Željko Vukelić, predsednik Asocijacije ratnih veterana bivše Jugoslavije, ali iza kompletne organizacije stoji ultrancionalistička organizacija E.N.O.T. čiji su se pojedini članovi borili na strani proruskih separatista u istočnoj Ukrajini.

Domaća javnost bila je šokirana saznanjem da ovakav kamp postoji i na Zlatiboru.

Postoji ozbiljna bojazan da je aktivnost ruske ultranacionalističke militantne grupe u Srbiji i njihov kontakt sa decom još problematičniji imajući u vidu njihove veze sa još ozloglašenijom ruskom paravojnom grupacijom "Vagner" koja je dejstvovala u Siriji i Ukrajini.

Opasnost leži u mogućnosti da je decu zapravo iz senke vrebala ozbiljna paravojna formacija koja se, između ostalog, bavi vrbovanjem boraca za ratišta širom sveta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.