Putin predstavio MOĆNI CIRKON: Ova hiperzvučna raketa ima domet veći od 1.000 km, a ovo o njoj NISTE ZNALI

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin predstavio MOĆNI "CIRKON": Ova hiperzvučna raketa ima domet veći od 1.000 km, a ovo o njoj NISTE ZNALI

Putin je tokom obraćanja Federalnoj skupštini rekao da su pokrenute serijske proizvodnje sistema „Avangard“ i „Sarmata“

Ruski predsednik Vladimir Putin predstavio je nove tipove naoružanja, a u prvom planu je bila hiperzvučna raketa „Cirkon“, koja je u stanju da leti brzinom od devet mahova.

Kako je precizirao Putin, njen domet biće veći od 1.000 kilometara, a tom raketom biće naoružane podmornice i najnoviji vojni brodovi. Ona će moći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da pogađa morske i kopnene ciljeve, dodao je predsednik Rusije.

High-ranking government sources told @isafronov that a ground-based Kalibr's range would be up to 2,600 km, and the mid-range hypersonic missile would be based off the 3M22 Zircon anti-ship missile (~400 km range) developed by NPO Mashinostroenia.https://t.co/oxyXivIt6y

— Rob Lee (@RALee85) February 5, 2019

On je naveo i da će ruska flota dobiti sedam novih višenamenskih podmornica, kao i da će biti pokrenuta proizvodnja pet najnovijih brodova.

.

Najnovija oružja „Peresvet“ i „Kindžal“ pokazala su svoju efikasnost, a uspešno ispitivanje prošao je i „Burevestnik“, dok će „Posejdon“ butu spušten u vodu u prvom kvartalu ove godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.