Putin PRELOMIO: Mogućnost vojne akcije na Idlib je odbačena, evo i zašto

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2018, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin PRELOMIO: Mogućnost vojne akcije na Idlib je odbačena, evo i zašto

Predsednik Rusije naglasio da je krajnji cilj mir, a ne borba

Ruski predsednik Vladimir Putin isključio je mogućnost vojne akcije u Idlibu u Siriji, naglašavajući da je krajnji cilj mir, a ne borba.

Ovako će izgledati kada S-300 bude BRANIO NEBO SIRIJE! (MAPA/FOTO/VIDEO)

- Ne vidim nikakvu vojnu akciju u zoni u doglednoj budućnosti, ne želimo borbe u ovoj oblasti - ono što želimo je postizanje mira, a instrumenti koje smo izabrali do sada su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << efikasni - rekao je Putin na konferenciji za novinare sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom u Sankt Peterburgu.

#Russia's #Putin says no major military action needed in #Syria's #Idlib https://t.co/wjrypdh2Qp #Turkey pic.twitter.com/N6nzubqOfp

— Juha Wihersaari (@JittiShodan) October 4, 2018

Putin je takođe rekao da humanitarni pristup u Idlibu "treba da pomogne ljudima", nebitno da li žive na teritorijama pod kontrolom sirijske vlade ili opozicije.

Nije važno gde ovi ljudi žive, njima treba pomoć. Ne bi trebalo da pate - rekao je Putin.

Putin NAREĐUJE svima da napuste Siriju, a ima i OŠTRU poruku za Amerikance

Sirijska vojska i njeni saveznici već su povukli mnoge njihove snage iz jugoistočnog dela Idliba, jer su te trupe potrebne na drugom mestu. S novom demilitarizovanom zonom u Idlibu, sirijska vojska više ne treba da brine o mogućim napadima džihadista.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.