Putin: Izrael je rusko govorno područje

Izvor: B92, 17.Sep.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Izrael je rusko govorno područje

U Izraelu živi skoro dva miliona građana koji govore ruski jezik, samim tim tu zemlju u Rusiji smatraju ruskiim govornim područjem.

"Građani Rusije i Izraela povezani su porodičnim i prijateljskim vezama. To je jedna zajednička porodica, bez ikakvih preuveličavanja. Skoro dva miliona ljudi u Izraelu govori ruskim jezikom. Smatramo Izrael ruskim govornim područjem", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na kongresu „Keren hajesod“.

Putin je dodao da Ruse >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Izraelce spajaju i zajednički tragični istorijski trenuci, prenosi Sputnjik.

"Stavovi Rusije i Izraela su jedinstveni - smatramo da je nedopustivo da se rezultati Drugog svetskog rata na bilo koji način revidiraju i da se opravdava fašizam. Što više vremena prolazi od završetka tog rata, to je na nama veća odgovornost da se prisećamo svih tih stvari kako nikada ne bi bile zaboravljene“, istakao je šef Kremlja.

Ruski predsednik je zahvalio jevrejskim organizacijama što se aktivno bave zaštitom istorije i borbom protiv njene revizije, naglasivši da se praktično niko, sem njih, time nije bavio.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.