Putevi prohodni, oprez zbog poledice

Izvor: RTS, 18.Dec.2018, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevi prohodni, oprez zbog poledice

Svi putevi u Srbiji su prohodni, ali problem u saobraćaju stvara magla u Vojvodini, dok poledice ima u celoj zemlji. Temperature su u minusu, a lepše vreme očekuje se od subote. Građanima se očekuje oprez zbog utabanog snega koji se zaledio pri tlu.
U celoj zemlji temperature su u minusu, pa nadležni savetuju oprez u saobraćaju zbog poledice.

Slab sneg za sada pada samo na jugu zemlje, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako su najavili meteorolozi padavine će se proširiti i na ostale delove zemlje u toku dana. 
Na državnom putu Mionica–Brežđe–Divčibare–Kaona ima raskvašenog snega do pet centimetara. Zbog toga se preporučuje oprezna vožnja. Na tom putu važi zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.
Na regionalnim putevima Valjevo – Bajina Bašta preko Debelog brda, zatim Valjevo–Lelić– Požega takođe je zabranjen saobraćaj za teretna vozila.
Svi putni pravci u Šumadiji su očišćeni, prohodni i nema problema u funkcionisanju saobraćaja, potvrđeno je RTS-u u Preduzeću za puteve Kragujevac.
Ekipe de žuraju na devet punktova, a 24 kamiona sa oko 200 ljudi angažovano je u zimskoj službi.
Prema rečima Vladimira Bjelanovića iz Preduzeća za puteve, radi se po prioritetima. Na kolovoze se baca čista so, čist agregat, a pojedine deonice se samo čiste.
Sve ulice prvog i drugog prioriteta u Kragujevcu očišćene su, posute mešavinom soli i rizle i prohodne za saobraćaj, a devet ekipa JKP "Šumadija" je na terenu: pet u gradu, a četiri na seoskom području.
Zbog snega u čačanskim selima pucali su dalekovodi, stubovi, bilo je kratkih spojeva, brojnih kvarova na dalekovodima i trafostanicama. 
Neka sela su više od 40 sati bila i bez vode i bez struje. Kvarovi su sada sanirani. 
 
Na području Jablaničkog okruga prohodni su svi putni pravci. Sva mehanizacija je na terenu, stigla je i do naudaljenijih sela na teritoriji grada Leskovca koja se nalaze duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, rekao je za RTS Novica Nikolić, direktor JP "Urbanizam i izgradnja" u Leskovcu.
U planinskoj Crnoj Travi visina snega je dvadesetak centimetara, ima struje, rade telefoni i nema nikakvih problema, potvdio nam je predsednik ove opštine Slavoljub Blagojević.
U Vlasotincu obaveštavaju građane da sve probleme prijave na telefon 1985

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.