Putevi Srbije: Godišnje se ukrade saobraćajne signalizacije u vrednosti većoj od milion evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2020, 18:53

Putevi Srbije: Godišnje se ukrade saobraćajne signalizacije u vrednosti većoj od milion evra

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da je na deonici puta od petlje "Кovilovo" do raskrsnice za Padinsku Skelu oštećena vertikalna saobraćajna signalizacija u vrednosti od skoro pet miliona dinara.

"Godišnja vrednost ukradenih, oštećenih i uništenih saobraćajnih znakova, putokaznih tabli, smerokaza i ostale saobraćajne signalizacije i opreme iznosi preko 140 miliona dinara, odnosno više od milion evra na teritoriji cele Srbije", navedeno je u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Dodaje se da cena presvlačenja jednog kilometra puta u proseku košta oko 12 miliona dinara, pa bi godišnje Putevi mogli da rehabilituju 12 kilometara puta za iznos ukradene i oštećene saobraćajne signalizacije.

"Naglašavamo da krađa, uklanjanje ili oštećenje saobraćajne signalizacije i opreme smanjuje bezbednost i direktno ugrožava živote učesnika u saobraćaju, pa bi kazne za takva krivična dela trebalo da budu oštrije", naveli su "Putevi Srbije".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Srbiji se ukrade ili uništi 1,2 miliona evra saobraćajne signalizacije

Izvor: Capital.ba, 30.Jun.2020, 08:04

BEOGRAD – Iz Javnog preduzeća “Putevi Srbije” upozorili su da se na teritoriji Srbije godišnje ukrade i uništi razna saobraćajna signalizacija u vrijednosti višoj od 140 miliona dinara (oko 1,19 miliona evra), te zatražili strože kazne za počinice. Ukazano je i da bi za taj iznos “Putevi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.