Pupovac je maligni tumor na najosetljivijem delu Hrvatske

Izvor: B92, 23.Sep.2019, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pupovac je maligni tumor na najosetljivijem delu Hrvatske"

Zagreb -- Predsednik Glavnog odbora udruženja veterana iz rata u Hrvatskoj HVIDRA kaže da je Milorad Pupovac "zloćudni tumor na najosetljivijem delu tela Republike".

"Njegovi ponovni istupi i izjave slovenačkom 'Delu' vrve još jednom od niza netačnih, neistinitih izjava koje optužuju i dele packe hrvatskim građanima i Republici Hrvatskoj", rekao je Josip Periša za televiziju N1 Zagreb.

"Vežući se za ćirilicu, za ugroženost Srba u Hrvatskoj - način na koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se on obraća i na koji osuđuje Hrvatsku vani, smatramo da to nije primereno i za nas je to neprihvatljivo", dodao je on.

Periša je dodao i da će se zbog izjava Pupovca ljubljanskom "Delu" saopštenjem obratiti hrvatskoj javnosti i Vladi Hrvatske, preneo je sinoć "Jutarnji list".

Pupovac je u intervjuu za "Delo", između ostalog, izjavio da je retogradni proces u Hrvatskoj počeo da se razvija nakon oslobađajuće presude dvojici generala u Hagu 2012. Anti Gotovini i Mladenu Markaču, a ojačao je posle ulaska Hrvatske u Evropsku uniju".

On je rekao i da je sve dostiglo "vrhunac" protestima zbog postavljanja ćiriličnih tabli u Vukovaru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.