Pucnjava u školi: Ima mrtvih VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 26.Sep.2022, 10:33

Pucnjava u školi: Ima mrtvih VIDEO/FOTO

Naoružani napadač je pucao u školi broj 88 u Iževsku u Rusiji i tom prilikom ubio 13 osoba i ranio još 20.

Vlasti sugerišu da među žrtvama ima dece, a đaci i nastavnici su evakuisani.

Mediji navode da je u učionicu upala nepoznata osoba sa oružjem. Prema rečima šefa ruske Udmurtske republike Aleksandra Brečalova, napadač je ubio i školskog čuvara, a kasnije je oduzeo sebi život.

"Pucnjava je počela tokom časa, kada je nepoznati muškarac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u crnoj odeći upao u učionicu i otvorio vatru na decu", prenosi TG-kanal 112.

Navodno je direktorka škole uspela da se sakrije sa ranjenom tinejdžerkom u kancelariji i tu se zatvori. Na društvenoj mreži "Telegram" pojavio se snimak kako se đaci kriju ispod klupa.

Istraga je u toku, a na licu mesta nalaze se Hitna pomoć i policija.

Lider Udmurtije (administrativne oblasti u kojoj se nalazi Iževsk) Aleksandar Brečalov rekao je da je stigao u školu u kojoj je došlo do pucnjave.

"Zbog situacije u školi broj 88 uključene su sve snage i sredstva. Na licu mesta rade sve specijalne službe, kao i hitna pomoć. Stigao sam na lice mesta i odmah ću izvestiti o svemu što se dešava", napisao je on na Telegramu.

Ministarstvo prosvete Rusije poslalo je svoje nadležne u Iževsk, saopštila je pres-služba resora.

"U ime ministra obrazovanja Ruske Federacije Sergeja Kravcova, grupa iz federalnog ministarstva je odmah poslata u region. Ministar prosvete i nauke je već na licu mesta", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NA PIŠTOLJIMA NAPISAO REČ "MRŽNJA" Ovo je napadač koji je POBIO DECU u ruskoj školi (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 26.Sep.2022

Naoružani napadač koji je danas u školi u Iževsku ubio najmanje 15 osoba, među kojima i 11 dece, identifikovan je kao Artem Kazancev.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.