Pucnjava u Teksasu: Ubijeno najmanje sedam osoba

Izvor: B92, 01.Sep.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u Teksasu: Ubijeno najmanje sedam osoba

Policajci su ubili napadača, koji je otvorio vatru na brojne pešake i vozače u prolazu.

Najmanje pet osoba je izgubilo život, dok je više od 20 ranjeno u drugoj masovnoj pucnjavi ovog meseca u američkoj saveznoj državi Teksas.

Napadač je prvo ubio policajca koji je zaustavio njegov auto između dva grada Mid Landa i Odese.

Zatim je usledila nasumična pucnjava po vozačima i pešacima, koji su tuda prolazili.

U jednom trenutku, napadač je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napustio vozilo i ukrao poštanski kombi, odakle je usput nastavio krvavi pir.

Jedan od povređenih je i 17-mesečni dečak koga je metak okrznuo po licu.

Dete je prebačeno u bolnicu, naveli su iz Kliničkog centra u Odesi. Sedam ostalih pacijenata nalazi se u teškom stanju.

Državni tužilac Teksasa Ken Pakston izjavio je da je "užasnut takvim besmislenim činom". Guverner Teksasa Greg Abot rekao je je da neće dozvoliti da njihovu državu "preplave mržnja i nasilje".

Na Tviteru se oglasio i američki predsednik Donald Tramp navodeći da je obavešten o incidentu i da su nadležni organi već uključeni u istragu.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1167928855199272961

Kasnije je potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država poručio da Trampova administracija ostaje "apsolutno odlučna da nastavi razgovore sa obe stranke u Kongresu, kako bi se stalo na put ovakvim zverstvima u našoj zemlji".

Dok je trajala žustra polemika treba li uvesti pojačane kontrole kupovine oružja, nakon prethodnih pucnjava u Teksasu i Ohaju, Tramp je podržao tu ideju navodeći da bi "trebalo raditi dubinske provere kupaca".

Ipak, taj stav je delimično promenio nakon telefonskog razgovora sa izvršnim direktorom Nacionalnog udruženja vlasnika oružja Vejnom La Pjerom: "I ja sam veoma, veoma zabrinut zbog Drugog amandmana, više nego što bi bila većina predsednika. Ljudi ne shvataju da već imamo veoma jake provere".

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pucnjava u Teksasu: Ubijeno najmanje pet osoba

Izvor: Radio 021, 01.Sep.2019

Policajci su ubili napadača, koji je otvorio vatru na brojne pešake i vozače u prolazu...AFPŽrtve su nasumično odabrane, saopštila policija..Najmanje pet osoba je izgubilo život, dok je više od 20 ranjeno u drugoj masovnoj pucnjavi ovog meseca u američkoj saveznoj državi Teksas...Napadač je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.