Puč u DS kvari planove Đilasu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2018, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puč u DS kvari planove Đilasu?

Deo funkcionera Demokratske stranke sprema se da se u nedelju, na sednici Glavnog odbora, oštro suprotstavi nameri svog lidera Zorana Lutovca da se ta stranka priključi "Savezu za Srbiju", čija je osnivačka skupština zakazana za isti dan, pišu današnje "Večernje novosti".

Prema informacijama lista, poslednjih dana su strasti kulminirale među demokratama, jer se sve veći broj funkcionera protivi tome da stranka uđe u savez u kojem će biti Dveri, a moguće je i Demokratska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranka Srbije.

Nije isključeno da na sednici Glavnog odbora oni budu u većini i ne izglasaju odluku da stranka bude suosnivač "Saveza za Srbiju", kažu izvori "Novosti" i tvrde da bi se moglo dogoditi da bude zatražena i ostavka Lutovca.

List piše da je napeto i u "Savezu za Srbiju", pošto je ideja da se na osnivačkoj skupštini u svečarskoj atmosferi okupljenima obrate lideri stranaka koje će biti osnivači, ali ta lista nije još skrojena.

Najspornije je upravo prisustvo lidera Demokratske stranke, jer se do samog početka skupa neće znati da li je Lutovac dobio većinu u sopstvenoj stranci da se priključi bloku, čiji je inicijator Dragan Đilas.

Neizvesno je i da li će se tu naći i predstavnici DSS, sa kojima se poslednjih dana vode intenzivni razgovori da pristupe savezu.

Kako navode "Novosti", u "Savezu za Srbiju" za sada nisu sporni Narodna stranka, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Zajedno za Srbiju, Pokret za preokret, Sindikat Sloga i Dveri.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.