Prvoosumnjičeni u aferi Janaf izlazi iz zatvora

Izvor: B92, 15.Jan.2021, 19:18

Prvoosumnjičeni u aferi Janaf izlazi iz zatvora

Preduzetnik Krešo Petek, prvoosumnjičeni u aferi Janaf, u nedelju bi trebalo da izađe iz istražnog zatvora, javlja Telegram.

Petek je uhapšen 17. septembra 2020, a istražni zatvor određen mu je dan nakon toga.

Najpre je u Remetincu završio samo kako ne bi uticao na svjdoke, no Uskok se žalio i tražio da mu se istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dela, prenosi Indeks.

Takvu odluku izvanraspravno veće Županijskog suda u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zagrebu i donelo.

Sada će Petek ipak na slobodu jer Uskok do danas nije podneo zahtjev da mu se istražni zatvor produži.

Izvanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je pak žalbe na rešenje kojim je Peteku istražni zatvor na još mjesec dana produžen 17. decembra.

Petekov advokat Veljko Miljević tražio je u žalbi ukidanje istražnog zatvora, dok je Uskok žalbom predlagao da se prvoosumnjičenom u ovoj korupcijskog aferi istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dela, a ne samo kako ne bi utica na svedoke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.