Prvom čoveku Spasilačkog centra određen pritvor

Izvor: B92, 11.Feb.2022, 10:49

Prvom čoveku Spasilačkog centra određen pritvor

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor vlasniku firme "Elita gradnja" d.o.o. Beograd Vojkanu Krstiću, koji je poznat i kao prvi čovek Spasilačkog centra Srbije.

Troje zaposlenih u beogradskim opštinama pušteni su da se brane sa slobode uz mere zabrane.

Krstiću je u četvrtak kasno uveče određen pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom roku, rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić. Za zaposlene u opštinama D.O, D.T. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Ž.P. sud je izrekao meru zabrane prilaska i kominikacije sa svedocima. Oni su prethodno na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirali da su počinili krivična dela.

Članica opštinskog veća opštine Čukarica V.J. i načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti iz opštine Zvezdara N.P. saslušani su u tužilaštvu u sredu, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode uz meru zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima. Sedmi osumnjičeni u ovom slučaju nije uhapšen po nalogu tužioca, jer je oboleo od kovida 19.

Krstić se sumnjiči da je tokom 2019. i 2021. godine, na osnovu zaključenih ugovora o pružanju usluga odnošenja smeća i šuta sa opštinama Čukarica, Vračar i Zvezdara, sačinjavao račune u ime i za račun ovog privrednog društva sa netačnim, uvećanim vrednostima izvršenih usluga, a koje je dostavljao na naplatu. Računi su naplaćeni na teret budžeta navedenih gradskih opština, a po osnovu kojih je pribavljena protivpravna imovinska korist u ukupnom iznostu preko 10 miliona dinara, navelo je tužilaštvo.

Službena lica zaposlena u opštinskim organima, sumnjiče se da su zloupotrebom službene dužnosti i to sastavljanjem službenih isprava neistinite sadržine i odobravanjem plaćanja fakturisanih usluga bez dokaza o tačnosti podataka - vrednosti izvršenih usluga omogućili pribavljanje protivpravne imovinske koristi Krstićevom preduzeću.

Osumnjičeni se terete za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba službenog položaja. Krstić je poznat investitorima i vlasnicima građevinskih firmi u Beogradu koji su ga u više navrata optužili da ih ucenjuje, zahtevajući od njih da šut i otpad sa gradilišta voze na njegove divlje deponije, na čemu on zarađuje velike sume novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.