Prvi veliki kineski bespilotni teretni avion uspešnoobavio prvi let

Izvor: Beta, 20.Jun.2022, 09:25

Prvi veliki kineski bespilotni teretni avion uspešnoobavio prvi let

Prvi veliki kineski bespilotni teretnjak uspešno je obavio prvi let.Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), bespilotni  teretnjak T500 prvi je veliki bespilotni teretnjak koji je proizveden u skladu sa zahtevima kineske regulative o civilnom vazduhoplovstvu (CCAR).Prvi let uspešno je završen u subotu u gradu Đingmenu u centralnoj kineskoj provinciji Hubei, saopštila je Kineska avio-industrijska korporacija (AVIC) dodajući da je let trajao 27 minuta,  od 6.18 do 6.45.TP500, navodi AVIC, može da nosi standardni teret od 500 kilograma i da transportuje teret do 500 kilometara udaljenosti.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

KINA Prvi veliki kineski bespilotni teretni avion uspešno poleteo

Izvor: Kurir, 20.Jun.2022

Kineski bespilotni teretnjak TP500, prvi veliki bespilotni teretnjak u zemlji proizveden u skladu sa zahtevima kineske regulative o civilnom vazduhoplovstvu (CCAR), završio je uspešan prvi let u subotu u gradu Đingmenu u centralnoj kineskoj provinciji Hubei, saopštila je Kineska avio-industrijska...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.