Prvi slučajevi majmunskih boginja među vojnicima

Izvor: B92, 11.Jun.2022, 20:08

Prvi slučajevi majmunskih boginja među vojnicima

Majmunske boginje pojavile se među vojnicima.

Američka vojska je potvrdila da je u njihovim redovima zabeležen prvi slučaj majmunskih boginja, konkretno kod jednog vojnika koji je u službi u američkoj bazi u Nemačkoj, preneo je "NBC njuz".

"Potvrđujemo da je kod jednog pripadnika vojske u Štutgartu nedavno potvrdjeno na testu da boluje od ovog virusa. On je prebačen u vojnu kliniku u Štutgartu i trenutno je u izolaciji, oporavlja se", naveo je portparol Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komande američkih snaga (EUCOM) Bil Spiks u petak.

Spiks nije otkrio identitet pripadnika vojske, ali je rekao da su nemačke vlasti svesne da se "američka vojska ponaša u skladu sa zakonima i pravilima države domaćina".

"U pitanju je zapadnoafrički soj, koji je uglavnom blag, i prenos sa čoveka na čoveka je ograničen", naveo je Spiks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.