Prvi let Etihad ervejza bez upotrebe jednokratne plastike

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi let Etihad ervejza bez upotrebe jednokratne plastike

Nacionalna avio kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad ervejz saopštila je danas da je prva kompanija iz regiona koja je obavila let bez upotrebe jednokratne plastike, a kako bi podigla svest o efektima zagađenja plastikom.

Let EY484 sleteo je u Brizbejn 22. aprila kada je obeležen Dan planete Zemlje.

"Etihad ervejz" je identifikovao više od 95 plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu koji se koriste u kabinama njihovih aviona, a nakon što je plastika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uklonjena sa leta na Dan planete Zemlje, ta avio-kompanija sprečila je odlaganje više od 50 kilograma plastike.

Navedeno je da postoji obaveza smanjenja upotrebe jednokratne plastike za 80 odsto, ne samo na letovima, već i u celoj organizaciji do kraja 2022.

"Gosti na letu uživali su u zamenskim proizvodima, uključujući komplete sa neophodnim stvarima za let, nagrađivanu eko-ćebad izrađenu od recikliranih plastičnih boca, pastu za zube u vidu tableta i jestive šolje za kafu, dok su deca bila počašćena eko-plišanim igračkama", navodi se u saopštenju "Etihad ervejza".

Ta kompanija se obavezala da sa svojih letova do 1. juna ove godine ukine i do 20 odsto plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu, a do kraja godine 100 tona jednokratne plastike.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Etihad ervejz na Dan planete Zemlje: Obavljen let bez upotrebe jednokratne plastike, Do kraja 2022. smanjujemo njeno korišćenje za 80% u celoj organizaciji

Izvor: TangoSix.rs, 24.Apr.2019, 09:17

Etihad ervejz obavio je na Dan planete Zemlje 22. aprila poseban let (EY484) za Brizbejn, gde je iz upotrebe u potpunosti izbačena jednokratna plastika sa ciljem podizanja svesti o efektima zagađenja, saopštio je taj avio-prevoznik.. Kako navode, Etihad je tako postao prva avio-kompanija iz regiona...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.