Prva TV: Skandalozno saopštenje Ministarstva prosvete

Izvor: Prva.rs, 26.Sep.2018, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva TV: Skandalozno saopštenje Ministarstva prosvete

Kako se navodi, ministar Mladen Šarčević je na “najsramniji način optužio Prvu televiziju, a vršnjačko nasilje nazvao navodnim“.
Podsetimo, saopštenje je usledilio pošto je Prva TV pomogla da se reši problem osnovca koji je u školi trpeo nasilje vršnjaka.
Pročitajte još: Ministarstvo o "navodnom nasilju" i "drugu sa televizije"
U programu su govorili dečаk i njegova majka, kao i direktorka škole.
Pročitajte još: Ministarstvo o "navodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << nasilju" i "drugu sa televizije" 
Ministrastvo navodi da su posle toga trojicu dečaka koje je rukovodstvo škole označilo kao nasilnike u poslednjih nedelju dana dva puta napala druga učenici 'želeći da zaštite' druga koji se pojavio na televiziji.
“I pored toga što Ministarstvo poziva roditelje da se ne obraćaju medijima i pokušava da ih spreči u tome, javnost mora da sazna za ovakve dogadjaje. Prva televizija poziva roditelje da nam i dalje pišu i da nas obaveštavaju o svakom vršnjačkom nasilju koje se svakodnevno dešava u školama u Srbiji. Ministarstvo prosvete očigledno ima nameru da takva dešavanja zataška i sakrije od očiju javnosti. Mi ne! Uvek ćemo otkrivati i govoriti čemu su izložena naša deca, naročito ako izostaje reakcija nadležnih”, navodi Prva televizija.
Koliko smo dece izgubili zbog nasilja nad njima, koliko je roditelja tražilo, a nije dobilo pomoć škole, kakve su procedure i propisi, kakve su kazne za maloletne nasilnike, saznajte u vestima Prve televizije u 18h.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.