Protest u Podgorici; Bečić: Nismo ovde zbog fotelja; oni hoće još fotelja za DPS VIDEO

Izvor: B92, 09.Feb.2022, 19:16

Protest u Podgorici; Bečić: "Nismo ovde zbog fotelja; oni hoće još fotelja za DPS" VIDEO

Podgorica -- Kod Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici održan je protest građana na koji su pozvale Demokratska Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora.

Demokrate su ranije pozvale na protest zbog očuvanja izborne volje, a nakon smene lidera te partije Alekse Bečića, sa pozicije predsednika Skupštine Crne Gore.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da će funkcioneri tog političkog saveza prisustvovati skupu u znak solidarnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na protest su za sada došli Jovan Vučurović, Goran Danilović, Milun Zogović, Maksim Vučinić, Jelena Božović od funkcionera demokrata tu su Zdenka Popović i Danilo Šaranović.

Protestu prisustvuju i predsednici opština Kotor i Herceg Novi, Vladimir Jokić i Stevan Katić.

Bečić je u obraćanju okupljenima poručio da se niko nije okupio zbog fotelja nego da bi branio izbornu volju građana. "Ovih dana ujedinila se Crna Gora koja ne trpi nepravdu, izdaju, obmanu, prevaru...", rekao je Bečić.

"Dođoh večeras bez fotelje, ali slobodno, bez fotelje. A oni koji nas prozivaju znog fotelja malo im je bilo što imaju pet puta više fotelja ne smiju da dođu među ovaj narod nego hoće još fotelja. Nudimo im da sve fotelje vrate narodu, pa neka narod sudi. Ali oni hoće još fotelja sa DPS i kažu da se žrtvuju za Crnu Goru. Kažu ne vraća se DPS. Ma nemojte, činiće dve trećine te vlasti. Ta nova manjinska vlada zavisiće od volje DPS-a, neće moći da kažu ni dobar dan bez amina DPS-a", rekao je Bečić. Dodao je da je "paradoks da će sa onima za koje su tvrdili da su lopovi i kriminalci da biraju sudije i tužioce". "Mi smo večeras ovde da branimo izbornu volju 208.000 ljudi, da se suprotstavimo povratku na vlast onih koji su nas decenijama pljačkali, delili, zaduživali. Branimo minimalnu zaradu od 450 eura, druge povećane zarade 20 i 30 odsto što se nije desilo nikada prethodnih decenija, branimo naknade majkama, dečje dodatke, minimalne penzije...", rekao je lider Demokrata.

Dodao je da hoće "da ovo reši narod".

"Ako se ne plaše naroda zašto ne prihvate našu ponudu da vratimo fotelje narodu. Zahtevamo raspisivanje lokalnih izbora u Podgorici, Baru, Pljevljima, Bijelom Polju i drugih desetak opština, vanrednih parlamentarnih izbora. Ne mogu pobeći od suda naroda. Ubeđen sam u veliku pobedu na lokalnim, parlamentarnim i predsedničkim izborima. Narode Crne Gore, spremaj se za izbore", poručio je Bečić.

Istakao je i da se oseća ponosno.

Bečić je novo okupljanje zakazao za narednu sredu i nakon govora pozvao okupljene da prošetaju ulicama Podgorice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Završen protest u Podgorici, Bečić kaže „narode Crne Gore, spremaj se za izbore“

Izvor: Danas, 09.Feb.2022

Večeras je u Podgorici održan protest na koji su pozvale Demokratska Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora zbog prekrajanja izborne volje. Skup je počeo ispred hrama Hristovog vaskrsenja, gde je i završen posle šetnje učesnika centralnim podgoričkim ulicama. Z narednu sredu najavljen...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.