Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest trudnica i porodilja: Zakon je ponižavajući, nedopustiv i diskriminatorski

Protestna šetnja trudnica i porodilja završena je nešto pre 19 časova ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu pozivom na usvajanje izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, kojima se, između ostalog, traži da naknada za vreme porodiljskog odsustva ili odsustva radi nege deteta ne može biti manja od minimalne zarade.

Učesnici skupa, njih oko 1.000, ocenili su da je Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom, čija je primena počela 1. jula, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "ponižavajući, nedopustiv i diskriminatorski" dok su sa razglasa puštali dečje pesme.

Saobraćaj u delu Ulice kneza Miloša bio je povremeno blokiran tokom trajanja skupa a gužve u tom delu Beograda i dalje su velike.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Trudnice i porodilje protestovale ispred Vlade Srbije

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2018

Protest protiv Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom održan je ispred Vlade Srbije...Prema objavama sa društvenih mreža, protest "nije politički obojen" a organizovale su ga, kako se navodi, trudnice i porodilje od kojih će neke zbog promene načina obračuna zarada tokom porodiljskog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.