Izvor: RTS, 16.Okt.2021, 14:44

Protest advokata ispred sedišta Advokatske komore, Upravni odbor izglasao dvodnevnu obustavu rada

Advokati Srbije okupili su se u centru Beograda, ispred sedišta Advokatske komore Srbije, gde se održala sednica Upravnog odbora na kojoj se razmatrala obustava rada zbog stava Vrhovnog kasacionog suda o bankarskim postupcima u obračunima naknada za kredite građanima. Upravni odbor izglasao je dvodnevnu obustavu rada.
Upravni odbor Advokatske komore Srbije izglasao je na predlog predsednice Jasmine Milutinović dvodnevnu obustavu rada advokata 20. i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 21. oktobra, objavljeno je na Tviter nalogu komore.

Član UO Advokatske komore Srbije Dragoslav Ljubičanović rekao je prethodno na protestu da će preneti stav okupljenih advokata, navodeći da se stavom Vrhovnog kasacionog suda (VKS) pokušava izmeniti praksa u postupanju sudova. 
"To je dokaz pravne nesigurnosti, to je ono zbog čega građani strepe", rekao je Ljubičanović i poručio da "ako ulazimo u obustavu, onda nema bušenja".
Advokat Rade Cvijetić naveo je primer da postoji 30.000 pravosnažnih presuda protiv banaka za nezakonitu naplatu troškova obrada kredita i osiguranje NKOSK-a, a da postoji dva puta više prvostepenih presuda protiv banaka.
Advokat Miroslav Živković imenovao je članove UO Advokatske komore Srbije koji su protiv obustave rada advokata.
Glumica Svetlana Bojković podržala je protest advokata "u borbi za nezavisno pravosuđe", dok su advokati, koji protestuju u Dečanskoj ulici u Beogradu, preneli vesti sa sednice Upravnog odbora Advokatske komore Srbije da se predlaže obustava rada u sredu i četvrtak.
"Došla sam da vas podržim, naše građane koji žive u strahu, svaki dan ih dočekuju nove neugodnosti, da ne kažem pljačka", rekla je Bojkovićeva.
Kao građanke, imate moju podršku, bezrezervnu, rekla je Bojkovićeva.
Advokati koji protestuju ispred sedišta Advokatske komore Srbije čekaju odluku Upravnog odbora o obustavi rada.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.