Proterali ruske diplomate: Imamo dokaze, nedopustivo na našoj teritoriji

Izvor: B92, 24.Sep.2020, 18:24

Proterali ruske diplomate: Imamo dokaze, nedopustivo na našoj teritoriji

Sofija -- Bugarske obaveštajne službe i kancelarija javnog tužioca prikupile su dovoljno podataka da optuže za špijunažu ruske diplomate, kaže premijer Bojko Borisov.

Istakao je da "postoje određene stvari koje su nedopustive na teritoriji Bugarske" i da će svako ko pokuša da se bavi špijunažom biti temeljno istražen i proteran, prenosi TAS.

Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova dalo je juče dvojici ruskih diplomata 72 časa da napuste zemlju nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ih tužioci optužili da su umešani u špijuniranje od 2016. godine.

Prethodno je tužilaštvo saopštilo da su ruske diplomate tražile poverljive podatke o planovima modernizacije vojske i održavanju vojne opreme od 2016. godine.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je danas da će odluka Bugarske da protera dva službenika ekonomsko-trgovinskog odeljenja ambasade Rusije u Sofiji narušiti bilateralnu saradnju.

Kako se navodi u saopštenju, mere kojima će Moskva odgovoriti na ovaj potez Sofije biće objavljene kasnije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.