Proslava 53 godina male mature: Život ih odveo u beli svet

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2017, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava 53 godina male mature: Život ih odveo u beli svet

Ponovo su se našli u školskom dvorištu i prisetili se svih đačkih dogodovština, nastavnika, ali i drugova koji više nisu živi

Tridesetak nekadašnjih učenika osnovne škole u Jadranskoj Lešnici okupilo se nedavno da proslave 53 godine od male mature. .

Prema rečima Teodosija Starčevića, organizatora skupa, poslednje ovakvo okupljanje imali su kada su obeležili 25 godina od završetka osnovne škole, a posebno su se obradovali što je sa njima i ovog puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bila njihova razredna Anđelija Matić (devojačko Čotrić), nastavnica srpskog jezika koja se seća da je te 1961. tek počela da radi i da je ta generacija bila odlična.

Ova generacija je u Jadranskoj Lešnici imala dva odeljenja sa skoro 70 učenika, do danas ih je 12 preminulo, a neke nisu uspeli da obaveste o okupljanju jer nisu mogli da ih pronađu. Uglavnom su to njihove nekadašnje drugarice koje su se udale, promenile prezimena i izgubile kontakt sa školskim drugovima.

U odeljenjima su bila deca iz ovog i okolnih sela, neki su ostali u zavičaju, a neke je život odveo u beli svet, pa ih ima u Austriji, Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji, širom Evrope.

Evociranje uspomena posle prozivke i školskog časa u učionici škole koja se u njihovo vreme zvala "Mika Mitrović", a od devedesetih ponovo nosi ime "Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević", nastavili su na proslavi. Godine čine svoje, pa je neizvesno koliko će ih biti na narednom susretu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.