Propituju nas o prošlosti oni koji najmanje prava na to imaju

Izvor: B92, 17.Sep.2019, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Propituju nas o prošlosti oni koji najmanje prava na to imaju"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom kampanje u regionu protiv njega i Srbije, da Srbija razmišlja o budućnosti.

Kako je rekao, Srbija je spremna da razgovara i sarađuje sa svima u regionu, ali bez ucena, pogotovo onih koji ponajmanje prava imaju da pitaju o prošlosti, a kamoli da ucenjuju.

Vučić je, na pitanje da prokomentariše kampanju koja se i dalje vodi protiv njega, i u kojoj neki u regionu priželjkuju slabu Srbiju, Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja treba da plaća ratne odštete, kako to traži hrvatski predsednički kandidat Miroslav Škoro, ili u BiH, gde SDA ide na ukidanje RS, kazao da bi voleo da je od "brojnih kandidata" u regionu mogao čuti nešto što se tiče budućnosti.

"Onda shvatite da se sve tiče samo toga kako bi nekakav mrski Vučić doneo na jednom velikom tanjiru svoju i glavu Srbije za sve što se zbivalo u prošlosti, a da će onda biti tek dobri odnosi i moguća saradnja. Za saradnju u budućnosti nisu zanteresovani", primetio je predsednik Vučić i dodao: "Budućnost na način koji oni žele da vide neće biti. Mi razmišljamo o budućnostl. Spremni smo da razgovaramo i saradjujemo bez ucena pogotovo od onih koji ponajmanje imaju prava da pitaju o prošlosti a kamoli da ucenjuju".

Što se deklaracije SDA tiče, kaže da ju je pročitao, ali da će i dalje biti uzdržan čekajući odgovore i akte Srba, zvaničnih institucija RS, partijskih organa svih partija u Srpskoj.

Nakon tih reakcija, najavio je da će biti spreman da razgovara sa njima i da umirujući situaciju pokuša da pronađe zajedničkog imenitelja. "To je odgovoran i jedini ozbiljan pristup u trenutku koji nije lagan", naglasio je Vučić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Propituju nas o prošlosti oni koji najmanje prava na to imaju"

Izvor: RTS, 17.Sep.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom kampanje u regionu protiv njega i Srbije, da Srbija razmišlja o budućnosti i da je spremna da razgovara i sarađuje sa svima u regionu, ali bez ucena, pogotovo onih koji ponajmanje prava imaju da pitaju o prošlosti, a kamoli da ucenjuju. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.