Pronađeno rešenje za kraj Izraelsko-palestinskog sukoba: Plan B ne postoji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2017, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeno rešenje za kraj Izraelsko-palestinskog sukoba: Plan B ne postoji!

Ipak, neke prepreke i dalje stoje na putu

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio je danas da dvodržavno rešenje izraelsko-palestinskog konflikta ostaje jedina održiva opcija.

Foto: Profimedia

Gutereš, koji se tokom prve poste Zapadnoj obali sastao sa palestinskim premijerom Rami Hamdalahom, kazao je da će učiniti sve da se ideja o dvodržavnom rešenju materijalizuje, prenosi AFP.

- Nekoliko puta sam rekao da ne postoji plan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << B za dvodržavno rešenje - rekao je generalni sekretar UN.

Foto: Profimedia

On je rekao da su izraelska naselja glavna prepreka miru, ističući da su "nezakonita po međunarodnom pravu".

Gutereš je u ponedeljak, nakon susreta sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, kritikovao ekspanziju izgradnje naselja, ali i dodao da Palestinci moraju da osude terorizam.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.