Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2018, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeni ostaci hrama iz drugog vijeka nove ere

Egipatski arheolozi pronašli su ostatke hrama koji potiču iz drugog vijeka naše ere, saopšteno je iz egipatskog Ministarstva za antikvitete.

U saopštenju se navodi da je hram iz doba vladavine rimskog cara Antonina Pija pronađen u blizini oaze Sive u području zapadne pustinje.

Pronađen je i temelj hrama, koji je izgrađen od krečnjaka, prenio je AP.

Šef arheološke misije Abdel Aziz el Dimeiri je izjavio da je pronađena slika u krečnjaku duga pet >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << metara, na kojoj se nalaze grčki natpisi, kao i prikaz sunčevog diska okruženog kobrama.

On je rekao da je slika, za koju se vjeruje da je dio ulaza u hram, pronađena u dobrom stanju i da će biti poslata na restauraciju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.