Promocija nove Gimnazije  i prvih maturanata  srednje Škole Artimedia

Izvor: Prva.rs, 20.Jun.2014, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija nove Gimnazije i prvih maturanata srednje Škole Artimedia

Borovčanin se obratio prisutnima istakavši kako je bogatstvo zemlje, ali i regiona postojanje srednje škole koja je posvećena otkrivanju, negovanju i razvoju mladih talenata koji, po njegovom mišljenu, predstavljaju buduću elitu jedne zemlje. Državni sekretar Nenad Borovčanin je takođe naglasio kako će Ministarstvo omladine i sporta permanentno podržavati buduće projekte i aktivnosti Artimedie jer smatra da su mladi budući nosioci kulture, umetnosti i razvoja naše zemlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs <<
Osnivač škole Saša Borojević na samom početku govorio je o budućim planovima srednje škole, kao i o projektima koji će biti realizovani na nacionalnom nivou, a u kojima će aktivno učestvovati sadašnji i budući učenici Artimedie. U pitanju su koprodukcije s evropskim producentskim kućama koje planiraju da realizuju svoje projekte u Srbiji. Borojević je dodao da je velika prednost učenika ove škole sticanje profesionalnih znanja koja im omogućavaju da budu osposobljeni za samostalan rad po završetku škole.
Na samom početku svečanosti predstavljeni su ovogodišnji maturanti kojima su dodeljene diplome i pohvalnice za izuzetan uspeh i postignuća u oblasti filmske umetnosti. Publici je predstavljen bogat umetnički program koji se sastojao od filmskog omnibusa pod nazivom ''Savremena filozofija''. Pomenuto filmsko delo u potpunosti su realizovali srednjoškolci, počev od inicijalne ideje, preko produkcije, sve do uspešne realizacije, čime su se upisali u anale srpske kinematografije. Učenički kreativni filmovi obilovali su savremenim temama poput modernih tehnologija i komunikacionih kanala, sve do omaža pojedinim filmskim klasicima koje je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom..

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.