Promene u svetu, vremenu i istoriji dešavaju se na neviđene načine

Izvor: B92, 26.Nov.2022, 12:12

"Promene u svetu, vremenu i istoriji dešavaju se na neviđene načine"

Kineski predsednik Si Đinping rekao je severnokorejskom lideru Kim DŽong Unu da je Peking spreman da sarađuje sa Pjongjangom na miru u svetu.

Sijeva poruka dolazi nekoliko dana nakon što je Severna Koreja ispalila interkontinentalnu balističku raketu u jednom od svojih najmoćnijih testova do sada, rekavši da će koristiti sopstveno nuklearno oružje da se suprotstavi onome što vidi kao nuklearnu pretnju SAD.

Severna Koreja je izvela nekoliko lansiranja poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedelja, dok rastu strahovi da priprema svoj sedmi nuklearni test, prvi od 2017.

Si je u poruci Kimu rekao da je Peking spreman da radi sa Severnom Korejom na "miru, stabilnosti, razvoju i napretku regiona i sveta", prenela je zvanična severnokorejska centralna novinska agencija KCNA.

Si je rekao da je spreman da radi sa Pjongjangom jer se "promene u svetu, vremenu i istoriji dešavaju na neviđene načine", izvestila je KCNA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.