Prolećna mećava u Beogradu, jak sneg naredna 24h FOTO

Izvor: B92, 22.Mar.2018, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolećna mećava u Beogradu, jak sneg naredna 24h FOTO

Beograd -- Dva dana nakon početka proleća u Srbiji kao da je 1. januar – temperatura je oko nule, a u Beogradu je u popodnevnim časovima počeo da pada jak sneg.

Sve to je dovelo do toga da se beli grad dodatno zabeli, ali i da nastane kolaps u saobraćaju.

Iz Uprave saobraćajne policije navode da se od podneva na Ibarskoj magistrali desilo čak 13 udesa, dok iz "Puteva Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni, ograniče brzinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kretanje prilagode uslovima na putu.

Iz Republičkog-hidrometerološkog zavoda za B92.net kažu da će sneg padati tokom večeri i čitave noći i jutra, a da će do slabljenja doći sutra po podne. Prestanak padavina očekuje se u petak uveče.

Najniža temperatura u petak će biti od minus pet do nule, a najviša od minus dva do dva stepena.

Iz RHMZ ističu da će prema progonozi za narednih sedam dana u Srbiji postepeno biti toplije.

“Preduzeće ‘Beograd put’ je u četvrtom stepenu angažovanja, čiste se ulice prvog prioriteta i one su prohodne”, kaže v.d. gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju sa gradjanima Darko Glavaš.

Prema njegovim rečima, na ulicama Beograda je 120 kamiona, multikarova i mašina “Beograd puta”, kao i još oko 50 vozila i mašina “Beogradskog vodovoda i kanalizacije” i “Gradske čistoće”.

“Sve ekipe su na ulicama, intenizvno se tretiraju ulice prvog prioriteta, one su prohodne, a sredjuju se i problematična mesta na trasama gradskog prevoza, čiste se trotoari širi od pet metara”, rekao je Glavaš za državnu agenciju Tanjug.

Kako kaže, “sporadičnih problema ima na pojedinim linijama javnog gradskog prevoza, a ti problem se reševaju u hodu sa Dispečarskim centrom GSP i Sekretarijatom za javni prevoz”.

“Sutra ujutru, u prvoj smeni čišćenju će se priključiti i ekipe ‘Parking servisa’ i ‘Zelenila’. Očekujem da ćemo sutra u prvoj smeni imati 1.500 radnika na ulicama, uz više od 200 kamiona i radnih mašina”, naveo je Glavaš.

On je podsetio sugradjane na obavezu da očiste sneg ispred svojih kuća, zgrada i objekata.

Osim toga, Glavaš je naveo da se od subote očekuju temperature u plusu, pa će sneg preći u kišu, što će dovesti do pojave ledenica, zbog čega je upozorio građane da budu oprezni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.