SAD lansirale raketu Falkon 9

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD lansirale raketu Falkon 9

Američka kompanija "SpejsX" lansirala je raketu "Falkon 9" sa tajnim vladinim satelitom "Zuma", prenosi TASS.

Navodi se da je ovo lansiranje, koje je kompanija prenosila uživo, bilo prvo lansiranje koje je "SpejsX" izveo ove godine, a raketa je poslata u svemir iz američke vazduhoplovne baze Kejp Kanaveral sinoć u 20 sati po lokalnom vremenu.

Prvi deo rakete uspešno je osam minuta kasnije sleteo natrag na zemlju.

TASS navodi da su, za sada, ograničene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << informacije o tačnim funkcijama ovog satelita.

Navodi se da je kompanija "Nortrop Gramen", koja ima ugovor sa Ministarstvom odbrane SAD, izabrala "SpejsX" da proizvede raketu i lansira je.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lansirana raketa sa tajnim satelitom

Izvor: Blic, 08.Jan.2018

Američka privatna kompanija "SpejsX" saopštila je da je uspešno lansirala i vratila na Zemlju raketu "Falkon 9" i da je u orbitu postavila tajni satelit američke administracije...Raketa je lansirana u 2.00 časa po srednjoevropskom vremenu...Kompanija je na "Tviteru" komentarisala lansiranje rakete...

Nastavak na Blic...

Space X lansirao "tajni satelit"

Izvor: VOA, 08.Jan.2018

Projekat Space X uspešno je lansirao tajni satelit u orbitu za prvi let u 2018. godini. Raketa bez posade nazvana Falcon poletela je iz američkog svemirskog centra u Kejp Kanaveralu na Floridi, noseći sa sobom satelit Zuma. Prva faza u lansiranju je prošla uspešno, a prvostepena raketa bezbedno...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.