Proglašen za ozbiljnu opasnost: Sud zadržao napadača na Trampove kritičare bez prava na kauciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2018, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašen za ozbiljnu opasnost: Sud zadržao napadača na Trampove kritičare bez prava na kauciju

Cezar Sajok, osumnjičen da je slao ručno napravljene eksplozivne naprave istaknutim kritičarima američkog predsednika Donalda Trampa, pojavio se danas prvi put pred sudijom u Njujorku, koji mu je odredio zadržavanje bez prava na kauciju

On je u Njujork prebačen iz saveznog pritvora na Floridi, a sudija je svoju odluku obrazložio time da je Sajok "ozbiljan rizik od opasnosti za javnost", preneo je AP.

Sajok je optužen da je slao ručno napravljene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << eksplozivne naprave brojnim članovima i pristalicama demokrata, Trampovim kritičarima i medijima. Nijedna naprava nije eksplodirala i niko nije povređen, a uhapšen je na Floridi ispred prodavnice auto delova. kako se navodi, živeo je u kamionetu koji je iznutra bio oblepljen Trampovim slukama, ali i fotografijama Trampovih suparnika čija su lica bila prežvrljana crvenim flomasterom. Za optužbe za koje se tereti Sajok bi mogao da dobije 50 godina zatvora.

Njegovo pojavljivanje pred sudijiom u Njujorku trajalo je 10-ak minuta i on je tokom njega rekao da 100 odsto razume svoja prava. Njegovi advokati su odlučili da ne traže kauciju, nakon što je Tužilaštvo priložilo brojne dokaze, poput DNK analiza, otiske prstiju, podatke iz njegovog kompjutera i mobilnog telefona koji su sadržalio adrese i fotografije meta, među kojima su bili barak Obama, Hilari Klinton, Džo Bajden i drugi. Naredno saslušanje biće u ponedeljak, 12. novembra.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.