Procurio nacrt nemačkog zakona: 15. mart - ovo je plan

Izvor: B92, 06.Dec.2021, 09:27

Procurio nacrt nemačkog zakona: 15. mart - ovo je plan

Rojters je imao u nedelju uvid u nacrt zakona buduće nemačke vlade.

Buduća nemačka vlada želi od 16. 3. vakcinu protiv koronavirusa da učini obaveznom za zaposlene u bolnicama, domovima za stare i ostalim zdravstvenim ustanovama. To stoji u nacrtu zakona u koji je Rojters u nedelju imao uvid.

Nemačka se dosad suzdržavala od uvođenja obaveznog cepljenja zbog straha od povećanog manjka medicinskog osoblja i negovatelja. Međutim, podrška za taj potez je narasla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što se zemlja suočila s porastom broja slučajeva zaraze u četvrtom talasu pandemije.

Socijaldemokrate, Zeleni i Liberalno-demokratska stranka, koji se spremaju da formiraju novu nemačku vladu u sredu, nameravaju parlamentu da predstave novi zakon tokom sledeće nedelje.

U nacrtu stoji da će zaposleni u spomenutim područjima do 15. marta trebati dokazati da su vakcinisani protiv koronavirusa, da su se oporavili od kovida 19 ili predočiti potvrdu da se ne mogu cepiti.

Budući da Nemačka namerava da vakciniše 30 miliona ljudi pre Božića, nacrt zakona bi takođe dopustio stomatolozima, veterinarima i lekarima da privremeno provode vakncinisanje nakon što prođu za to predviđenu obuku.

Predloženi zakon bi do 15. februara produio privremene mere koje bi nemačkim saveznim pokrajinama omogućile da prema potrebi uvedu još strože mere ako je potrebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROCURIO NACRT ZAKONA: Nemačka namerava da uvede obaveznu vakcinaciju za ova zanimanja, zakon sledeće sedmice u parlamentu

Izvor: Kurir, 06.Dec.2021

Nova nemačka vlada namerava da od sredine marta uvede obaveznu vakcinaciju za zaposlene u određenom sektoru.

Nastavak na Kurir...

Nemačka vlada planira od marta obaveznu vakcinaciju zaposlenih u zdravstvu

Izvor: N1 televizija, 06.Dec.2021

Buduća nemačka vlada želi da od 16. marta vakcina protiv koronavirusa bude obavezna za sve zaposlene u bolnicama, domovima za starije i nemoćne, i ostalim zdravstvenim ustanovama, stoji u nacrtu zakona u koji Rojters imao uvid.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.