Priznavanje  led se pokrenuo, nema povratka

Izvor: B92, 17.Avg.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Priznavanje " led se pokrenuo, nema povratka"

Krim se u zapadnim zemljama sve više doživljava kao teritorija Ruske Federacije, a proces priznavanja poluostrva se ubrzao.

To je izjavio predsednik Komiteta za međunacionalne odnose krimskog parlamenta Jurij Hempel.

„Ovo pokazuje da svet vidi Krim kao neodvojivi deo Rusije. Za promenu mišljenja Evropljana prema ruskom Krimu zaslužne su, između ostalog, i diplomate koje aktivno govore istinu o procesima koji se dešavaju na poluostrvu. Svet će pre ili kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svejedno prepoznati Krim kao teritoriju Rusije“, rekao je Hempel za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, Krim sve više privlači strane delegacije. Iako su prve delegacije dolazile kako bi videle šta se dešava u regionu, sada stranci daju realne ponude za saradnju i investicije.

„Sankcije na stranu, de jure nepriznavanje Krima postoji, ali zapravo, kako bi rekao Ostap Bender iz romana Ilfa i Petrova: ’Led se pokrenuo, gospodo porotnici‘. Nema povratka“, dodao je Hempe, prenosi "Sputnjik".

Ranije je nemačka televizija „3 Sat“ prikazala kartu na kojoj je Krim prikazan kao deo teritorije Rusije. Info-grafika je prikazana u dokumentarnom filmu „Svuda Sibir“. Poluostrvo je na filmu obeleženo istom bojom kao i ostatak zemlje. Televizija „3 Sat“ emituje program u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.