Privrednici Titela upoznati sa subvencijama za zapošljavanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2019, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privrednici Titela upoznati sa subvencijama za zapošljavanje

Kako bi podstakli mala preduzeća da uposle nove radnike, Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Novi Sad predstavila je privrednicima u Titelu konkurse putem kojih mogu da ostvare subvencije za zapošljavanje. Javni poziv za učešće na konkursima raspisan je 22. februara, a rok za podnošenje dokumentacije ističe krajem marta.

Programi zapošljavanja putem stručne prakse, pripravničkog staža, zapošljavanje osoba sa invaliditetom, program javnih radova, samozapošljavanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bili su tema sastanka u titelskoj opštini, gde je prisustvovalo više od 80 tamošnjih privrednika. Prezentacije su, osim u Titelu, tokom meseca održane i u Novom Sadu i u još 11 opština Južnobačkog okruga, a prisustvovalo je oko 1.000 poslodavaca.

"Očekujemo da ćemo imati jako veliki broj podnetih zahteva, što se tiče Južnobačkog upravnog okruga u finansijske mere je planirano da uključimo 1179 lica, ali svakako filijala ako bude imala i veći broj podnetih zahteva može da traži proširenje budžeta kao što je to bilo i prošle godine2; kaže Tatjana Vidović, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Novi Sad.

U opštini Titel trenutno posluje oko 200 malih preduzeća. Prema rečima predsednika te opštine, Dragana Božića, uz podsticajne mere zapošljavanja prošle godine posao je dobilo 290-oro ljudi.

"Drago mi je da su ljudi došli da iz prve ruke čuju od direktorice i od svih zaposlenih u Nacionalnoj službi za zapošljavanje kakve su njihove mogućnosti za subvencije, kako da otvorimo novu firmu, šta možemo da očekujemo, šta od opštine šta od Nacionalne službe za zapošljavanje. Opština Titel, kao i svih proteklih godina i ove godine je opredelila sedam miliona za udruživanje sa Nacionalnom službom, od toga pet miliona za udruživanje i dva miliona za ekonomski podsticaj preduzetništva", ističe predsednik opštine Dragan Božić.

Ove godine Nacionalna služba će za mere aktivne politike zapošljavanja, utrošiti četiri milijarde dinara, 550 miliona za posticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom, a dodatni novac obezbediće pokrajina i lokalne samouprave. U toku prošle godine, na isti način zaposleno je 2.300 osoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.