Priveden član Vojnog sindikata zbog stranačkih aktivista koji prikupljaju sigurne glasove

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2018, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden član Vojnog sindikata zbog stranačkih aktivista koji prikupljaju sigurne glasove

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je njegov član, kapetan V.M. priveden danas posle verbalnog sukoba s aktivistima vladajućih stranaka koji od stana do stana "uznemiravaju" građane Beograda prikupljajući "sigurne glasove" po određenim spiskovima.

V.M. je tražio da vidi spisak i pitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici pri čemu su ga vređali posle čega je došlo do verbalnog sukoba, naveo je Vojni sindikat.

"Prijavljen je od strane aktivista koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su se predstavili kao članovi SNS, zbog čega je lišen slobode i priveden u Policijsku stanicu Zvezdara zbog navodnog nasilničkog ponašanja", piše u saopštenju.

Sindikat ocenjuje da je opasan presedan da se policijskom represijom časni vojnici hapse samo što su u svom stanu zatražili uvid u spiskove u kojima se nalaze imena njihovih porodica.

"Postavljamo više nego logično pitanje ko se nasilnički ponaša u ovom događaju, da li oni koji uznemiravaju građane ili oni koji tako nešto ne dozvoljavaju i brane svoje porodice", pitao je sindikat.

U saopštenju se navodi da su "režimski mediji brže bolje počeli sa satanizacijom poštenog srpskog vojnika", koji je u službi više puta pohvaljivan i nagrađivan i koji radi na najodgovornijim dužnostima u sistemu odbrane.

Sindika je pozivao ministra odbrane Aleksandra Vulina da reaguje povodom "nakaradne demonstracije političke moći" i zaštiti svoje ;zaposlene.

Vojni sindikat Srbije je naveo da će u suprotnom naći načina da se samorganizuje i pomogne svom članu.

Sindikate je pozivao sve građane koji su svedoci i koji su spremni da svedoče o tom događaju da se jave na broj telefona 066/27-11-01 ili mejlom na antikorupcija@vojnisindikatsrbije.rs.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Presedan " častan vojnik uhapšen zbog aktivista SNS"

Izvor: B92, 13.Feb.2018

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je njegov član, kapetan V.M. priveden posle verbalnog sukoba s aktivistima vladajućih stranaka...U saopštenju se navodi da ono od stana do stana "uznemiravaju" građane Beograda prikupljajući "sigurne glasove" po određenim spiskovima...V.M. je tražio da vidi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.