Pripremna nastava za buduće male maturante

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2020, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripremna nastava za buduće male maturante

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić prisustvovao je 18. januara u Osnovnoj školi ''Sonja Marinković'' početku pripremne nastave za polaganje male mature za učenike osmih razreda osnovnih škola u Zemunu.

Ove godine po peti put Gradska opština Zemun organizuje besplatni program pripremne nastave, sa ciljem da se učenicima pomogne u ostvarivanju što boljih rezultata na prijemnom ispitu i upisu u željene srednje škole.

Obraćajući se učenicima predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Matić poželeo im je mnogo uspeha u daljem školovanju i istakao da Gradska opština Zemun inicira i promoviše brojne programe za unapređenje kvaliteta života mladih.

-Gradska opština Zemun inicira i promoviše mnogobrojne programe za unapređenje kvaliteta života mladih. Realizacijom besplatne pripremne nastave pomažemo roditeljima da ne plaćaju privatne časove, a đacima smo pružili priliku da se adekvatno pripreme kako bi upisali željene škole. Zato im poručujemo da budu vredni, istrajni i rezultati sigurno neće izostati', rekao je Matić, uz napomenu da Opština prati njihov rad tokom procesa školovanja, nagrađuje uspehe, kako učenika, tako i nastavnika, ulaže u školsku infrastrukturu, u razvoj sporta i promociju zdravih stilova života.

Od 1555 učenika osmih razreda, 1151 njih će, uz saglasnost svojih roditelja, u grupama, u danima vikenda pohađati pripremni program. Za realizaciju ovog programa biće angažovano 20 nastavnika matematike i srpskog jezike koji imaju najbolje postignute rezultate u radu. Nastava će se održavati u osnovnim školama ''Branko Radičević'', ''Svetozar Miletić'', ''Sonja Marinković'' i u Školi za decu oštećenog vida ''Veljko Ramadanović''.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.