Prioriteti – zapošljavanje, sport i kultura (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 06.Nov.2013, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioriteti – zapošljavanje, sport i kultura (VIDEO)

Kako pomoći mladima, kako ih skloniti sa ulica i uposliti, uz smanjeni budžet od januara 2014 – neka su od pitanja na koja su odgovore tražili članovi Saveta za mlade, predstavnici Grada, Kancelarije za mlade, nevladinih organizacija. Na zvaničnoj sednici Saveta za mlade u Skupštini grada radilo se na planiranju budžeta za narednu godinu, a prioriteti su zapošljavanje mladih i više sportskih i kulturnih aktivnosti.

Budžet za mlade u protekloj godini iznosio je skoro šest miliona dinara. Njime su raspolagali Uprava za omladinu, sport, obrazovanje i kulturu i Kancelarija za mlade grada Niša. Od januara 2014. godine kasa će biti umanjena za 30%. Kako sa manje para završiti sve što je planirano – o tome se raspravljalo na sednici Saveta za mlade.
Grad, zbog krize, i ne može mnogo direktno da pomogne u zapošljavanju, ali može na druge načine.
Kancelarija za mlade od ukupnog budžeta raspolaže sa 90%, a sav novac namenjen je projektima koje izrađuju i sprovode mladi. Budžet od ove godine nije potrošen, a kad će već biti manje novca 2014, koordinator Kancelarije predlaže raspodelu novca.
Na sednici je bilo reči i o izradi Lokalnog akcionog plana, koji bi trebalo da bude gotov do kraja godine. Ovaj zvanični dokument definisaće aktivnosti i planove za bolji položaj niške omladine.
 
 
 
 
 
 

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.