Princ Vilijam: Otac nas je terao da skupljamo smeće, nekad sam izostajao i iz škole

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2018, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Vilijam: Otac nas je terao da skupljamo smeće, nekad sam izostajao i iz škole

Britanski prestolonaslednik, princ Čarls je, tokom školskih praznika u Norfolku, svoje sinove je terao da sakupljaju otpad, otkrio je njegov najstariji sin, vojvoda od Kembridža, u razgovoru vođenom povodom prinčevog 70. rođendana.

- Hodali smo tamo sa štapovima, skupljajući smeće u plastične kese - objasnio je Vilijam. "Obojica smo mislili: 'Pa dobro, ovo je sasvim normalno, to sigurno svi rade' - rekao je on za BBC govoreći o toj anegdoti iz detinjstva u posebnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 60-minutnom programu kojim će se obeležiti 70. rođendan princa Čarlsa.

BBC je imao ekskluzivan pristup princu Čarlsu tokom zadnjih 12 meseci snimajući film "Princ, sin i naslednik: Čarls u 70."

U dokumentarcu Vilijam zajedno sa svojim mlađim bratom, vojvodom od Saseksa komentariše prinčev govor iz 1970. u kojem on upozorava na opasnosti od plastičnog otpada i objašnjava kako je otac podsticao njihovu ekološku osvešćenost.

Hari je dodao da je njihov otac odradio "neverovatan posao" i vodio ih u odrastanju na način da "nije govorio o tome šta treba da rade".

- Ponekad bih izostao iz škole zbog toga da bih kupio smeće - kaže Hari dodajući da nije svesno tražio smeće ali kad bi video tokom šetnje neki odbačeni komad jednostavno bi ga pokupio.

- Doslovno sam to radio jer sam programiran da to radim, zato što to i moj otac radi i zapravo bismo svi tako trebalo da radimo - kaže.

Vilijam dodaje da njihov otac "zaista živi na način koji zagovara" dodajući da veruje da je njegov otac "uzeo k srcu" kritike koje je dobijao za svoje ideje kad je bio mlađi.

Kada 14. novembra napuni 70 godina princ od Velsa biće u javnosti već punih 50 godina, zastupajući ekološka i socijalna pitanja još davno pre nego što su ona dospela u središte pažnje javnosti.

Film "Princ, sin i naslednik: Čarls u 70." biće prikazan u četvrtak, 8. novembra, na tv kanalu BBC One, javlja Hina.

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.