Prijepolje: Ugostitelji traže produženje radnog vremena

Izvor: SandzakPress.net, 07.Avg.2020, 14:46

Prijepolje: Ugostitelji traže produženje radnog vremena

Ugostitelji iz Prijepolja podneli su inicijativu opštinskom Štabu za vanredne situacije da se promeni odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, odnosno da umesto do 22.00 časa, mogu da rade do ponoći. Prema Zaključku od 7. jula, kada je u toj opštini uvedena vanredna situacija zbog pogoršane epidemiološke slike, radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih i drugih objekata, skraćeno je na period od 7.00 do 22.00 časa. Inicijativu je potpisalo 14 ugostiteljskih radnika koji su naveli >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << da samo oni zapošljavaju oko 100 ljudi i da se od toga hrani preko 300 članova porodica, a da loše posluju zbog aktuelne situacije, prenosi Glas zapadne Srbije. Ugostitelji navode i da su u problemu za davanje ličnog dohotka, plaćanja poreza i doprinosa. “Zbog situacije u kojoj smo se našli prinuđeni smo i na otpuštanje radnika. S obzirom da se popravila epidemiološka situacija zahtevamo izmenu radnog vremena, trgovinskih i drugih objekata tako da mogu raditi do 00:00 časova”, navodi se u zahtevu. Dodaje se i da prema odluci Štaba za vanredne situacije odlluke za produženje radnog vremena su donete u opštinama Priboj, Požega, Nova Varoš, Novi Pazar. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, u Prijepolju je u avgustu registrovano osam novozaraženih, od kojih su četiri zabeležena juče, a jedna osoba je preminula. Ukupno od početka epidemije u toj opštini registrovano je 159 zaraženih virusom Covid 19, a preminule su ukupno četiri osobe. indeksonline.rs/Tanjug The post Prijepolje: Ugostitelji traže produženje radnog vremena appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

"Prinuđeni smo i na otpuštanje radnika" : Ugostitelji traže duže radno vreme

Izvor: B92, 07.Avg.2020

Prijepolje -- Prijepoljski ugostitelji podneli su inicijativu u kojoj traže da im se omogući duže radno vreme, koje je zbog koronavirusa za sada skraćeno do 22 sata...Prijepoljski ugostitelji podneli su inicijativu Opštinskom štabu za vanredne situacije sa zahtevom da se izmeni Zaključak od 7....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.