Prijave na konkurs za nagradu za društveno odgovorne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave na konkurs za nagradu za društveno odgovorne

Privredna komora Srbije poziva kompanije i organizacije da se do 27. februara prijave na konkurs za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje - Đorđe Vajfert za 2018. godinu.

Komora dodeljuje priznanje bijenalno sa ciljem promovisanja i unapređenja principa i prakse Društveno odgovornog poslovanja (DOP).

U okviru ove tradicionalne manifestacije, u proteklih 12 godina učestvovalo je više od 350 kompanija i organizacija, a nagrađeni su najbolji koji u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslovanju uspešno primenjuju ključne principe društvene odgovornosti i strateški su opredeljeni i posvećeni vrednostima društveno odgovornog i održivog poslovanja.

Do sada je nagrađeno ukupno 65 organizacija.

Nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje - Đorđe Vajfert za 2018. dodeljuje se u tri kategorije: Velika privredna društva, Srednja privredna društva i Mala i mikro privredna društva.

Učesnici na konkursu biće vrednovani na osnovu unapred poznatih kriterijuma i metodologije, kao i analiza verifikacionog tima PKS o nivou implementacije principa DOP-a u praksi.

Stručni žiri, u čijem sastavu su predstavnici državnih institucija, poslovnih asocijacija, civilnog sektora i medija, uradiće dodatnu evaluaciju i dodeliti nagrade. Na konkurs se aplicira popunjavanjem Upitnika, kojim je obuhvaćeno pet osnovnih stubova društveno odgovornog poslovanja: zaposleni, životna sredina, tržište, imovina i kapital, i društvena zajednica.

Potrebno je da privredna društva pruže informacije o jednom konkretnom projektu društveno odgovornog poslovanja - primeru dobre prakse, koji najbolje oslikava njihov doprinos sveobuhvatnim ciljevima društveno odgovornog poslovanja, navodi se u saopštenju PKS.

Popunjeni upitnik i opis projekta treba dostaviti elektronskim putem na adresu csr@pks.rs najkasnije do 27. februara 2019.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.