Pri kraju istraga protiv žene optužene da je sina držala zatvorenog tri decenije

Izvor: B92, 03.Dec.2020, 14:32

Pri kraju istraga protiv žene optužene da je sina držala zatvorenog tri decenije

Istraga protiv 70-godišnje Šveđanke koja je ove sedmice uhapšena zbog sumnje da je zatvorila svog punoletnog sina na gotovo tri decenije biće okončana,

To su danas najavili tužioci iz Stokholma.

U stanu u kojem je otkriven muškarac u četrdesetim godinama nisu pronađeni dokazi o ilegalnom zatvoru, a njegove povrede ne mogu se pripisati nasilju, rekla je tužiteljka Ema Olson za Rojters.

"Naša forenzička istraga stana nije pronašla znakove koji sugerišu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je čovek tamo držan protiv svoje volje. Nema zaključanih vrata ili prostora ... niti opreme za vezivanje", navela je Olson.

Žena, koja je negirala sve navode, puštena je iz pritvora u sredu, tri dana nakon što je rođak otkrio muškarca u stanu.

Žena je takođe bila osumnjičena da je sinu nanela teške telesne povrede, poput modrica i čireva, koje su zahtevale bolničko lečenje.

Olson je, međutim, rekla da su povrede nastale zbog njegovog zdravstvenog stanja, a ne zbog nasilja. On, inače, ostaje u bolnici, dodala je.

Očekuje se da će istraga biti zatvorena kasnije u toku dana, rekla je Olson.

„Najvažnije je sada pomoći oboma i ne tražiti žrtvenog jarca“, dodala je.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.