Previranja u BNV; Džudžo: Smenjuje me proalbanski lobi

Izvor: B92, 19.Jun.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Previranja u BNV; Džudžo: Smenjuje me proalbanski lobi

Novi Pazar -- Esad Džudžo, predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća, čija se smena traži nakon sukoba sa Sulejmanom Ugljaninom izjavio da sve to radi "proalbanski lobi".

Previranja u BNV počela su prošle sedmice kada je objavljen zahtev tog veća rukovodstvu Sbije i Crne Gore da se Sandžaku obezbedi tzv. specijalni status.

Džudžo je objašnavao da je to urađeno mimo njegovog znanja i volje, te da taj papir nije potpisao jer nije imao saglasnost liste većnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vakat je, koja je u partnerskom odosu sa listom Samoopredeljenje.

U međuvremenu, lista Samoopredeljenje zatražila je da Džudžo podnese ostavku, što je on odbio, ali mu je nakon toga zabranjen ulazak u Veće.

Politika piše da je Džudžo sada u dilemi - kako da od kuće sazove sednicu BNV do 27. juna, kada se navršava šest meseci od poslednje sednice tog tela. Time bi se, kako se navodi, izbeglo predviđeno uvođenje privremenih mera u ovaj nacionalni savet.

Ako sazove sednicu, Džudžu preti smena, ako je ne sazove - slede privremene mere."U svakom slučaju, ja ću biti označen kao krivac, kako bi neko imao opravdanja za svoje propuštene šanse", rekao je Džudžo za Politiku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Džudžo: Smjenjuje me PROALBANSKI LOBI u SDA Sandžaka

Izvor: SandzakPress.net, 19.Jun.2019

Esad Džudžo, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća čija se smjena traži nakon sukoba sa Sulejmanom Ugljaninom oko zahtjeva za “specijalni status Sandžala”, izjavio je da sve to radi grupa u rukovodstvu Stranke demokratske akcije (SDA) i liste vijećnika “Samoopredeljenje”, koju naziva...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.