Pretvarao se da je sveštenik, hodža i nadbiskup? Ipak ne FOTO

Izvor: B92, 16.Maj.2021, 12:16

Pretvarao se da je sveštenik, hodža i nadbiskup? Ipak ne FOTO

Vest da se muškarac S.S. iz Ruhotine u BiH tereti da je u poslednjih nekoliko meseci prevarom stekao dobit od nekoliko hiljada evra, ipak je lažna.

Tekst koji je objavljen na portalu "Bijeljina Njuz", koji objavljuje izmišljenje šaljive vesti, objavili su i domaći i regionalni mediji.

U tekstu se navodi da je prevarom stekao dobit obavljajući dženaze i katoličke pogrebe na području Federacije BiH.

"Predstavljajući se kao sveštenik na zameni, svetio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je vodicu po semberskim selima, čak je i krstio dvoje dece.

Isti muškarac se optužuje da se predstavljao kao nadbiskup gde mu je u jednom hercegovačkom selu priređen i doček, dok je u okolini Tuzle obavio nekoliko dženaza", piše u tekstu.

U tekstu se i ctira jedna od prevarenih lica "Milka iz Batkovića":

"Meni se ovaj novi pop jako svideo, da ti vidiš što to lepo peva, dala sam 20 maraka. Bilo je čudno što je jeo čvarake u postu, ali sam mislila da je ogladneo veseljak, samo se ti hrani dijete moje. Posle 10 dana dođe naš pop, rekoh: "Ne počinji pope imam 2 marke u kući"

Iako je šaljia vest izmišljena, fotografija muškarca odevenog u popa, hodžu i nadbiskupa deli se i društvenim mrežama uz šaljive opise.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NE, NIJE BIO NI SVEŠTENIK, NI HODŽA NI NADBISKUP: Priča iz Bijeljinje je bila fejk njuz

Izvor: Kurir, 16.Maj.2021

Na portalu Kurira objavljen je članaka za koji se ispostavilo da njegov sadržaj ne odgovara istini.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.