Presuda Šešelju: Šta je napisala sudija Latanci?

Izvor: B92, 31.Mar.2016, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda Šešelju: Šta je napisala sudija Latanci?

Hag -- Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju je objavio sažetak presude i izdvojeno mišljenje sudije Flavije Latanci u procesu protiv Vojislava Šešelja.

Pretresno veće je oslobodilo krivice predsednika SRS po svih devet tačaka optužnice, od kojih su tri za zločine protiv čovečnosti, a šest za ratne zločine.

Sudija Latanci se nije saglasila sa većinom zaključaka većine članova Pretresnog veća i napomenula je da nije uzeta u obzir klima zastrašivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojoj je Vojislav Šešelj izlagao svedoke.

Ona je zaključila da većina članova Veća nije pružila dovoljno obrazloženja ili nikakvo obrazloženje kojima bi potkrepili svoje zaključke, a dodala je i da se većina članova veća oslonila na razloge koji nisu relevantni da bi se isključila Šešeljeva odgovornost.

Sudija Latanci je uverena da je u Hrvatskoj i BiH izvršen rasprostranjen i sistematski napad, kao i da su u tom kontekstu počinjeni zločini protiv čovečnosti, između ostalog i u Vojvodini.

Sažetak delimično suprotnog mišljenja sudije Latanci možete pronaći na ovom linku.

Takođe, objavljen je i sažetak presude, dostupan takođe na sajtu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju na ovom linku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRESUDA ŠEŠELJU: Evo šta je napisala jedina sudija koja je htela da ga osudi

Izvor: Kurir, 31.Mar.2016

HAG/BEOGRAD - Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju objavio je sažetak presude i izdvojeno mišljenje sudije Flavije Latanci u procesu protiv Vojislava Šešelja...Pretresno veće je oslobodilo krivice predsednika SRS po svih devet tačaka optužnice, od kojih su tri za zločine protiv čovečnosti,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.