Presek nakon sto dana: Da li Bajden ima 50+1?

Izvor: B92, 27.Apr.2021, 12:52

Presek nakon sto dana: Da li Bajden ima 50+1?

Više od polovine Amerikanaca podržava predsednika SAD Džoa Bajdena posle gotovo 100 dana na vlasti, pokazali su rezultati ankete Rojtersa i Ipsosa.

To je, kako ocenjuje Rojters, nivo podrške koji njegov republikanski prethodnik Donald Tramp nikada nije postigao.

Istraživanje javnog mnjenja, u kojem su učestvovala 4.423 odrasla građanina od 12. do 16. aprila, pokazalo je da 55 odsto Amerikanaca podržava Bajdenovo delovanje kao predsednika, da ga 40 odsto ne podržava, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok su preostali uzdržani.

Bajden je najbolje ocenjen u sferi "hvatanja u koštac" sa pandemijom koronavirusa, jer je 65 odsto građana podržalo njegov odgovor i reakciju na pandemiju.

U januaru je 38 odsto građana podržalo Trampovo rešavanje zdravstvene krize.

Devedeset posto demokrata, 61 odsto nezavisnih i 39 odsto republikanaca rekli su da odobravaju Bajdenov odgovor, pokazala je anketa.

Pedeset dva posto Amerikanaca je, takođe, reklo da su zadovoljni sa Bajdenovim upravljanjem ekonomijom.

Međutim, Bajden je najoštriju kritiku dobio na račun imigracije, u uslovima kada se njegova administracija i dalje suočava sa nagomilavanjem migranata, koji stižu na američko-meksičku granicu.

Četrdeset i dva posto građana je odobrilo predsednikovu pograničnu politiku, dok je 49 odsto njih nije odobrilo.

Amerikanci su, takođe, generalno podržali Bajdenov stav o životnoj sredini i rasnoj nejednakosti, sa 54 odsto i 51 odsto respektivno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Više od polovine Amerikanaca podržava Bajdena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021

Više od polovine Amerikanaca podržava predsednika SAD Džoa Bajdena posle gotovo 100 dana na vlasti, pokazali su rezultati ankete Rojters/Ipsos...Bajden je najbolje ocenjen u sferi "hvatanja u koštac" sa pandemijom korona virusa, jer je 65 odsto građana podržalo njegov odgovor i reakciju na pandemiju...U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.